Let's Move

Let's Move: voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar!

Aanmeldformulier én voorwaarden zijn onderaan de pagina te downloaden!

Door de heersende corona is maar liefst 41% van de jongeren in Bodegraven-Reeuwijk minder gaan bewegen. Een ontzettend hoog percentage. Meer jongeren in beweging, dat is dan ook het doel! Onder de naam Let’s Move zijn er in 2022 financiële middelen beschikbaar gesteld, die worden ingezet voor het organiseren van beweegactiviteiten voor jongeren.

Sport en Welzijn (SenW) zet extra financiële middelen in, - die beschikbaar zijn gesteld door het Rijk - verdeelt over verschillende initiatieven! Dit bedrag is een extra tool voor alle inwoners en partijen om (beweeg)activiteiten te kunnen neerzetten voor onze jongeren.

Subsidie voor wie?

Iedereen kan een aanvraag doen op Let’s Move. Lokale inwoners, sport- en wijkverenigingen en stichtingen kunnen een aanvraag doen. De aanvrager hoeft geen beweegaanbieder te zijn, als de basis maar bij het creëren van beweegaanbod voor jongeren ligt. Op deze manier hopen we jongeren (weer) meer te laten bewegen, dat jongeren elkaar kunnen ontmoeten én kennis kunnen maken met verschillende beweegactiviteiten.

Wat voor activiteit?

Een aanvraag kan zowel worden gedaan voor een incidentele activiteit, als voor structurele beweegstimulering voor jongeren. Denk daarbij aan een springkussenfestijn in de wijk tot extra trainingsgroepen bij sportverengingen en sportscholen! Aanvragen kunnen door het onderstaande downloadformulier in te vullen en te versturen (inclusief begroting) naar: leefstijl@senw-br.nl. De algemene voorwaarden zijn ook te vinden in een downloadbestand op deze pagina. 

Er wordt per aanvraag gekeken of het past bij de doelgroep en Let's Move gaat door zolang er geld beschikbaar is. 

Let’s Go! Perspectief voor de jeugd

Landelijk onderzoek toont aan dat jongeren en jongvolwassenen door coronamaatregelen meer dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, depressies en angst ervaren. Let’s Move maakt onderdeel uit van Let’s Go een project vanuit de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk waarbij Jongerenwerk, SenW en CJG de handen ineen slaan voor jongeren uit onze gemeente tijdens én na de coronatijd. Meer informatie over Let’s Go en de activiteiten die daaronder vallen worden op een later moment bekend gemaakt.  

 

Contact

Sport en Welzijn

Vivian van den Herik

Julianastraat 4
2411CV Bodegraven

Video

Downloads

Aanmeldformulier Let's Move
Voorwaarden Let's Move