Diabetes Challenge (NDC)

Nationale Diabetes Challenge start weer in Bodegraven! Wandel ook mee!

Aanmelden kan via deze link: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/medischecentrumbodegraven/ 

Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022. Vanaf maandag 16 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wilt u wandelend aan slag met uw gezondheid en diabetes? U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een  wandelprogramma van 20 weken door de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt. Dat is goed voor je gezondheid én daarnaast nog gezellig. 

Start wandelingen

Op maandag 16 mei start de eerste wandeling van de groep in het Medisch Centrum Bodegraven (MCB). Daarna wandelen we iedere maandag, samen met een buurtsportcoach en een zorgprofessional vanaf het MCB. We houden rekening met alle wandelniveaus. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Wij zorgen voor een veilige beweegomgeving en houden uiteraard altijd rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Dat doen we met een wandelvierdaagse in september. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zal deze landelijk of lokaal zijn.

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Contact

Sport en Welzijn

Vivian van den Herik

Willem de Zwijgerstraat 9B
Bodegraven

Video