Wandelmaatje

De Buurtsportcoaches ondersteunen bij het vinden van een partner om samen mee te gaan wandelen!

 

Wat is een wandelmaatje?

Het woord zegt het al; een maatje om mee te wandelen. Dit project richt zich op het in beweging brengen van mensen. 

 

Hoe werkt wandelmaatje?

Door je gegevens onderaan de website in te vullen zullen de Buurtsportcoaches op de hoogte worden gebracht van jouw behoefte aan een wandelmaatje. 

Je kan worden toegevoegd aan de Wandelmaatjes WhatsAppgroep. Hierdoor kom je in contact met alle wandelliefhebbers in de gemeente. In deze groep worden oproepen gedaan m.b.t. waar en wanneer iemand wilt wandelen. 

Wil/ kan je niet in de Whatsappgroep? Dan gaan de Buurtsportcoaches op zoek naar een geschikt wandelmaatje. Vervolgens kan het wandelen beginnen! Hoe vaak, hoe lang, waar en wanneer kan vervolgens onderling worden afgestemd.

 

Een meer uitgebreide versie van Wandelmaatje start in Reeuwijk.

Heb je behoefte aan een vooraf aangegeven route waarbij een gratis drankje wordt aangeboden? In Reeuwijk wordt gestart met een pilot die hier op aansluit. Meerdere routes met verschillende lengtes zijn beschikbaar die allemaal beginnen bij de DeliFrance. 

Meedoen met de uitgebreide versie? 
De Rotary Reeuwijk/Samen voor Elkaar zorgt voor een eerste wandelafspraak. Bevalt het? Dan kun je samen opnieuw afspreken. Stuur een email naar reeuwijkwandelt@gmail.com met je naam en telefoonnummer of laat je gegevens achter in de klaarstaande bussen bij Butterfly, Delifrance of Blooms. Na inlevering zal contact met je worden opgenomen. 

 

Waarom wandelen?

Tijd voor een ommetje, een blokje lopen of een lange wandeling. Voor sommigen is dit wellicht vanzelfsprekend maar niet voor iedereen. Wel staat het vast dat wandelen ontzettend veel voordelen met zich meebrengt. Zo helpt wandelen stress en haast te verlagen terwijl het de creativiteit en productiviteit verbeterd. Daarnaast zorgt het voor een goede boost aan energie! De Buurtsportcoaches merken dat onder de inwoners binnen de gemeente behoefte is aan het vinden van een partner om mee te wandelen. Vanuit deze behoefte is Wandelmaatje ontstaan.

Wandelmaatje

Prijs: GRATIS

Contact

Sport en Welzijn

Buurtsportcoaches

Julianastraat 4
2411 CV Bodegraven

Foto Album

Foto bij Wandelmaatje