Nieuws
Wat is Aqua Dance?
Aqua Dance is letterlijk dansen in het water waardoor de weerstand van het water de oefeningen zwaarder maakt. De muziekkeuze is vaak Latin-muziek, maar popnummers worden ook gebruikt. Je gaat swingend verschillende oefeningen op het water doen. Voor Aqua Dance hoeft u zich niet aan te melden.
Voordelen van Aqua Dance
Je lichaam moet werken om te kunnen bewegen in het water, waarbij plezier hoog in het vaandel staat. De hoeveelheid vet die je verbrandt is afhankelijk van de intensiteit waarmee je beweegt. Je kan ongeveer rekenen op 600 calorieën per uur. Je zult bij Aqua Dance minder last hebben van een zware belasting van knieën en gewrichten. Het is ook geschikt voor mensen die last hebben van een blessure en het is voor alle leeftijden.
Kun je afvallen met Aqua Dance?
Aqua Dance is ideaal als je weinig tijd hebt en het liefst twee activiteiten combineert. Het is namelijk een combinatie van cardio en krachttraining. Je traint je armen, benen, billen en heupen tijdens één Aqua Danceles. Je krijgt dus een complete training! Om echt effect te zien moet je wel regelmatig gaan sporten, minimaal twee tot driemaal per week.
Tijd
Woensdagochtend van 09:00 tot 09:45 uur in het wedstrijdbad. In de zomervakantie vindt de activiteit in het buitenbad plaats.
Kosten
Voor toegang kan gebruik gemaakt worden van de doelgroepenkaart (10 lessen voor
€ 65,25) of € 7.25 voor een losse les.
Let op! Aqua Dance gaat niet door tijdens de kerstvakantie. 
 

SenW BR - Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk