Preventieakkoord

Preventieakkoord

Preventie akkoord – Een gezamenlijk plan voor preventie

In Bodegraven-Reeuwijk geloven wij in de kracht van preventie. Daarom willen wij graag met verschillende partijen/organisaties de uitdaging aangaan en met elkaar een gezonder en vitaler Bodegraven-Reeuwijk creëren. Doet u mee?

Het lokale preventie akkoord van Bodegraven-Reeuwijk. Een akkoord dat zich onder andere in zet in het tegengaan van alcoholgebruik, roken en overgewicht. Bijna 30 verschillende partijen uit Bodegraven-Reeuwijk waren 16 maart aanwezig bij de eerste bijeenkomst van het preventieakkoord. Tijdens deze bijeenkomst is er heel veel informatie opgehaald, waardoor het nu tijd is voor de volgende stap!

Op donderdag 15 april is de tweede online bijeenkomst. De benodigde informatie is opgehaald, hoe nu verder?! Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze avond. Met de kennis van de eerste bijeenkomst, willen wij samen met u op deze avond graag een begin maken op het uitvoeringsplan!

Algemene informatie over het preventieakkoord:

Met z’n alle hebben wij als uiteindelijke doel dat inwoners gezondere keuzes maken, waardoor ze minder ziek worden, minder zorg nodig hebben en het goede voorbeeld geven aan hun kinderen. Voor het preventieakkoord is ook een subsidie beschikbaar zodat initiatieven ook uitgevoerd kunnen worden voor een gezondere leefstijl voor de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk.

Leefstijlakkoord

Bodegraven-Reeuwijk wil het preventieakkoord direct verbinden met ons lokale sportakkoord. Deze twee akkoorden samen, vormt de algemene naam Leefstijlakkoord Bodegraven-Reeuwijk. Door te kiezen voor leefstijl en voor de term Leefstijlakkoord, gaan we voor een commitment vanuit de gehele samenleving en leggen we verbindingen tussen sport en andere domeinen. 

Preventieakkoord

Datum Tijd Locatie
15 apr 19:00 tot 20:30 uur Online

Contact

Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk

Vivian van den Herik & Sanne Wouters

Julianastraat 4
2411CV Bodegraven