GLI - Beweegkuur

BeweegKuur Bodegraven

Dit voorjaar start in Bodegraven de BeweegKuur. Dit is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), waarbij er in een periode van twee jaar gewerkt wordt aan een beter, gezonder maar bovenal fijnere leefstijl! Een groep van verschillende professionals hebben de handen ineen geslagen om een zo passend mogelijk aanbod te creëren voor de betrokken inwoners. De BeweegKuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Voor mensen met overgewicht en obesitas kost deze beweegkuur dus niets, al is het hebben van veel motivatie wel een vereiste!

Wat is de BeweegKuur

De BeweegKuur is een leefstijlprogramma waarbij stapsgewijs aan een gezondere leefstijl wordt gewerkt. Dit gebeurt zowel op individueel vlak als in groepsverband. Er wordt gekeken naar persoonelijke doelen en wat het best bij de persoon past. Stimuleren van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering staan hierbij centraal. Het hebben van een ongezond gewicht, een grote buikomvang of en medische aandoening (zoals diabetes, een verhoogde bloeddruk of artrose) zijn redenen om te starten met de BeweegKuur. De huisarts of praktijkondersteuner zal de eerste screening doen en doorverwijzen.

Inhoud van de BeweegKuur

De BeweegKuur is een traject van twee jaar, waarvan de begeleidingsfase 12 maanden duurt en de onderhoudsfase eveneens 12 maanden. Het programma bestaat uit een kennismaking en intake met de leefstijlcoach. Daarna start de daadwerkelijke coaching met de leefstijlcoach, fysiotherapeut én diëtist. Naast de individuele intakes zijn er groepsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor o.a.: stress, slapen, ontspanning, tijdsmanagement en verleiding & terugval.. De deelnemer heeft de gehele periode zelf de regie door middel van het stellen van eigen doelen; zelfmanagement staat daarbij centraal.

Deelnemen

Is de Beweegkuur iets voor jou? Vraag bij jouw huisarts voor meer informatie. Alleen zij kunnen doorverwijzen. Zodra de eerste groep vol zit, wordt er gestart!

Samenwerking

De beweegkuur is een samenwerking van de volgende partijen:

  • Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk
  • Fysio on the Move
  • Gezond leefstijlcoaching
  • Dietistenpraktijk Mirjam van Egmond

 

Contact

Sport en Welzijn

Vivian van den Herik

Julianastraat 4
2411CV Bodegraven

Foto Album

Programma jaar 1
Programma jaar 2