AKV Vriendenschaar - Korfbal

De geschiedenis van korfbal begon meer dan 100 jaar geleden toen Nico Broekhuysen de sport bedacht. Ondertussen wordt de sport in meer dan 65 landen gespeeld. Korfbal is één van de weinige sporten die in gemengde teams (jongens en meisjes) wordt gespeeld. Dát maakt de sport o.a. zo leuk.

Bij Vriendenschaar worden de wedstrijden in de zomer buiten gespeeld op ons kunstgrasveld aan de Groene Zoom. Ook wordt er dan buiten getraind. In de winter gaan we naar binnen. Wedstrijden en trainingen zijn dan in sporthal De Sporthoeve.

Trainingen zijn één of twee keer per week en wedstrijden worden gespeeld op zaterdag. Wedstrijden worden zowel uit als thuis gespeeld.

Vriendenschaar biedt korfbal voor alle leeftijden en ook hebben wij een team voor jongens en meisjes met een verstandelijke beperking.

Vriendenschaar biedt ook korfbal voor de allerkleinsten. Dat zijn onze Kangoeroes. Deze kinderen kunnen vanaf hun 3e jaar tot hun 6e jaar op zaterdagochtend spelenderwijs kennismaken met korfbal. Momenteel is dat van 10 tot 11 uur.

Vriendenschaar organiseert veel activiteiten voor haar jeugdteams: Ongeveer eens in de maand organiseert onze Jeugdcommissie een leuke avond voor de jeugdleden en ieder jaar organiseert deze commissie ook een kamp voor onze jeugdleden uit de E tot en met de B. Het kamp is ieder jaar tijdens het Pinksterweekend.

Vriendenschaar is ook actief op social media! Wij zijn te vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

Geïnteresseerd? Stuur een berichtje naar bestuur@akv-vriendenschaar.nl.
Wij kunnen je dan bijv. ook meer vertellen over de trainingstijden.

bestuur@akv-vriendenschaar.nl

http://www.akv-vriendenschaar.nl